Frykter for kurstilbudet. Blir det svekket, kan det bli flere tomme studieplasser 20. desember 2024 - 15:21
Tidligere har hun fått drapstrusler for forskningen sin. Men nå har det skjedd noe 19. desember 2024 - 17:59
Problematisk beskrivelse av «kanselleringskultur» i Kierulf-rapporten I rapporten om akademisk ytringsfrihet pekes det på «kanselleringskultur» som en trussel. Likevel bidrar Kierulf-utvalgets bruk av begrepet til en potensiell utdefinering av visse stemmer.
Akademisk boikott eller ikke akademisk boikott? Dét er spørsmålet Det inngikk i en bred front for å føre apartheidregimet i Sør-Afrika i kne. Men virker akademisk boikott overfor Russland?
Samfunnsforskere flest er «raddiser», ifølge undersøkelse Professorer er helt uenige om hvorvidt det er et problem at samfunnsvitere og humanister i akademia i svært stor grad stemmer langt til venstre.
OsloMet skyver fra seg de beste forskertalentene Tunggrodd ansettelsesprosess gjør at OsloMet går glipp av de beste stipendiatene og postdoktorene, mener ni forskningsledere.
Vi har mer tiltro til velgerne enn det Torkel Brekke har Brekke tar fullstendig av når han hevder at natur-oppropet kan fremmedgjøre deler av befolkningen, gjøre at de føler seg dumme og svekke forskningens legitimitet, skriver Hessen og Sverdrup-Thygeson.
Ut mot klimaopprop:— Bidrar til at forskningen mister sin legitimitet Professor i kulturelt og religiøst mangfold ved OsloMet, Torkel Brekke, mener forskerne bak det nye klimaoppropet bidrar til polarisering og politisering av forskningen.
Klar tale fra Nybø: Åpenhet må til for å løse tillitskrisen i forskningen Forskning. Selektiv rapportering, uheldige insentiver og tvilsomme praksiser ved ansettelser. Enkelte karakteriserer forskningen som kriserammet. Iselin Nybø mener hovedproblemet er manglende tillit fra befolkningen.
Civita: Tellekantene brukes for å vurdere individer, stikk i strid med målsettinger Tellekanter. Tankesmien Civita har spurt norske rektorer og instituttledere om de bruker tellekanter når de vurderer enkeltpersoner ved ansettelser, opprykk og lønnsfastsettelse. Mange svarer ja. Rektorene sier systemet er modent for en reform.
Flere mener regjeringen svikter åpenhetsarbeidet om de ikke fjerner nivådelingen i publisering Publisering. 7. oktober får vi vite om publiseringsindikatoren for forskning endres. Professor på OsloMet, Torkel Brekke, frykter at alt vil bli som før. — Jeg er redd for at det politiske motet svikter ved målstreken.
Torkel Brekke går fra UiO til OsloMet Folk. Skal bygge opp et miljø i kulturelt og religiøst mangfold ved OsloMet.
Religions- og livssynsfaget – stadig mer aktuelt? KRLE. Fagforståelsen fra 1997 er ikke betegnende for KRLE-fagets formål og utøvelse i 2019. Torkel Brekkes kritikk, som for øvrig et relativt samlet forskningsmiljø i sin tid også stilte seg bak, rammer et fag som ikke lenger eksisterer, skriver KRLE-seksjonen i lærerutdanningen ved OsloMet.
Gundersen: Fra Plan S til Plan B? Plan S. Kristian Gundersen serverer en Plan B som alternativ til Plan S for Iselin Nybø og John-Arne Røttingen.
PRIO-forskere: Brekke svarer ikke på noen av spørsmålene vi stiller Plan S. Torkel Brekke avfeier våre saklige innvendinger, og svarer ikke på noen av de 20 spørsmålene vi faktisk stiller, skriver forskere bak den kritiserte Plan S-rapporten.
Brekke: Gundersen misforstår og overser dokumentasjon Plan S. Det er absolutt ingen grunn til å hevde at kvalitet ikke kan sikres like godt med et åpent publiseringssystem. Dette er en kortslutning som mange kritikere gjør, uten at de gidder å sette seg inn i forskningen om Open Access.
Åpen publisering er en overgang til styrt publisering Open Access. Plan S vil føre til at kontrollen med publiseringen flyttes fra forskerne til sentralistiske systemer kontrollert av forskningsråd, stater og overnasjonale politiske strukturer. Hvis Torkel Brekke ikke er villig til å diskutere slike problemer, er det vanskelig å komme videre i debatten, skriver Kristian Gundersen.
Plan S-debatten på vei inn i blindgate Open Access. Den kritiske rapporten fra forskere ved PRIO og Universitetet i Oslo om Plan S bør ikke få styre debatten framover, skriver professor Torkel Brekke, selv tilknyttet PRIO.
UiO-professor oppgitt over «selvopptatt» Plan S-debatt Plan S. De samme, nærsynte argumentene mot Plan S kommer igjen og igjen, mener professor Torkel Brekke. Nå angrer han på at han ikke tok hardere i da han ledet arbeidet med nasjonale Open Access-retningslinjer i 2016.
Metode i humaniora – ambisjoner om et bachelorløft? Metode. I motsetning til professor Torkel Brekke er jeg ikke bekymret for forskningskvaliteten hos humaniorastudenter, men det er med bakgrunn i den gode kvaliteten studentene får med seg fra masternivå.
Professor bekymret for at humaniora-studentene kan bli dårligere forskere Humaniora. En undersøkelse tyder på at bachelorstudenter i humaniora får mye mindre undervisning i metode, og er mindre sikre på egne ferdigheter, enn studenter innen samfunnsvitenskap. Det bekymrer professor Torkel Brekke, som har gjennomført undersøkelsen.
Nyeste artikler
Khronos store julequiz
Fagskoledebattens blindsoner — mer enn ren kvalifisering for arbeidslivet
Frykter for kurstilbudet. Blir det svekket, kan det bli flere tomme studieplasser
Nøttesteik — på godt og vondt
Distriktsløft krever mer enn flere studieplasser
Mest lest
Medisinstudent ble utestengt i fire år — tapte rettssak
Dette er Lise Øvreås sitt lag til rektorvalet ved UiB
ChatGPT fikk A på eksamen. — Skulle nesten bare mangle
Cecilie Hellestveit vurderer å slutte å snakke med media: — Klikkhoreri
Tidligere har hun fått drapstrusler for forskningen sin. Men nå har det skjedd noe